Pul

Pul naturel meat

Over rundvlees bestaat nog veel onduidelijkheid, niet alleen bij consumenten, maar ook bij professionals. Het rundvlees van PUL komt uit Uruguay, een klein land in Zuid-Amerika waar de manier van veeteelt generatie na generatie onveranderd is gebleven. Die achterstand in ontwikkeling is de afgelopen jaren omgeslagen in een groot voordeel, want de veeteelt in Uruguay heeft niet de nadelen die de moderne veeteelt in West-Europa kent. Het rundvlees is van het ras "Hereford" een typisch vleesras met een heerlijke volle smaak.

Voordelen van Pul:

 • de meest natuurlijke veeteelt ter wereld.
 • stringente selectieprocedures
 • up-to-date certificering en controle
 • volledig HACCP gecertificeerd

Wij hebben voor u de volgende vleessoorten:

 • Pul ribeye
 • Pul entrecote
 • Pul ossenhaas
Feestdagen2021rosbief-met-diverse-groenten
Omschrijving:

Omschrijving:

Het rundvlees van Pul® komt uit Uruquay, een klein land in Zuid-Amerika waar een manier van veeteelt generaties na generatie onveranderd is gebleven. Het vlees is uitsluitend afkomstig van Hereford ossen en is 100% puur natuur omdat en ze 24-30 maanden vrijelijk rondlopen op de haciënda’s die zo groot zijn als de provincie Utrecht. Ze worden niet bijgevoerd, maar leven op eigen kracht. Het Hereford ras heeft van nature een gezonde vetadering door het vlees, waardoor excellent van smaak!

PulĀ® Urugay Hereford Ecologisch Beef

Het merk Pul® is van zeer hoge kwaliteit en komt van een van de meest kritische rundvleesproducerende bedrijven ter wereld met betrekking tot milieu èn diervriendelijkheid. De onderneming is een cooperatie van veehouders in het noordoosten van Uruguay. De natuurlijke manier van veeteelt is het gevolg van een cultuur die al eeuwen bestaat. Vanuit die achtergrond was het bijna vanzelfsprekend dat inmiddels 100 geselecteerde veehouders zonder noemenswaardige aanpassingen of verandering van hun veeteelttechnieken, in aanmerking kwamen voor certificering door Skal volgens de EU norm 2092/91. De Skal certificering geeft de mogelijkheid om een groot deel van de productie te voorzien van het EKO keurmerk.

De belangrijkste kenmerken:

 • De meest natuurlijke veeteelt ter wereld.
 • Uitsluitend Hereford ossen die op tweejarige leeftijd worden geslacht.
 • Stringente selectieprocedures, zowel tijdens, voor en na de slacht.
 • Up-to-date certificering en controle, onder meer volgens de regels en bepalingen van de Europese Unie en het United States Department of Agriculture.
 • Uiteraard is het vlees volledig HACCP gecertificeerd en is elk product 100% traceerbaar.

Wat heeft dit rundvlees niet?

Een koe is een herbivoor en hoort in de wei. Daarom zijn er géén stallen, is er géén mestoverschot en worden er géén krachtvoer, géén bietenpulp, géén vitaminen, géén mineralen en géén additieven toegevoegd. Extensieve veeteelt is goedkoper, diervriendelijker en beter voor het milieu en resulteert in vlees dat beter van smaak is. Gelukkig is er steeds vastgehouden aan deze manier van veeteelt en zijn we best een beetje trots op deze traditie. 

BBQ-2021-Rundvlees-steaks

Nederlands Rundvlees

Nederlands Rundvlees

Het nederlands Rundvlees dat wij verkopen in onze slagerij is uitsluitend van vrouwelijke runderen die 1 of 2 keer gekalfd hebben en daarna zijn afgemest van het ras roodbont en absoluut geen dikbil dit is onnatuurlijk vrouwelijk vlees heeft een betere smaak en een hoger intramusculair vetgehalte en daardoor malser wij werken uitsluitend met hele runderen.

Schots

Schotland studiereis

Schotland studiereis

Onlangs heb ik een studiereis naar Schotland gemaakt. Hier heb ik o.a. verschillende soorten koeien op de Schotse Hooglanden zien lopen.
In ons assortiment heb ik hiervan in ons assortiment opgenomen:

 • Aberdeen Angus Rib-Eye
 • Aberdeen Angus Kogelbiefstuk

Het is heerlijk rundvlees met een specifieke volle smaak. U moet het zeker eens uitproberen.

Tot snel in onze winkel.
Groeten,

Anton van Oevelen

Anton van Oevelen, Keurslager

Nispensestraat 6
4701CW Roosendaal
0165-53 51 66

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten